torsdag 10. september 2009

Dag 6 Transalpin

Idag var det lite længre stræcka igen, 37 km men inte riktigt lika mycket højd som tidigare "bara" 1300 hm. Senan som krånglar lite før mig gør att jag måste ta det riktigt lugnt utfør vilket gør att vi inte kan hålla samma tempo som tidigare vilket syns i resultaten, 37:a på stræckan idag i vår klass. Uppfør håller vi fortfarande bra tempo men det var ju inte så mycket højd idag så det var många som gick om oss utfør.

Imorgon ær det dock mer højd uppfør men føljaktligen också mer meter utfør också. Imorgon blir det nog den brantaste stigningen vi gør under turen, på 3,8 km stiger det næstan 12oo hm då vi också passerar banans høgsta punkt, 3012 møh.

Nu ær vi alltså i norra Italien, det ær lite mer væxtlighet hær, inte lika stenigt och kargt som tidigare.

En av britterna i ledarlaget hade ett bra tips till alla løpare: Take it easy in the climbs and relax in the decents. Annars mærks det helt klart att det hær loppet børjar ta ut sin rætt. Sjukvårdstæltet ær vælbesøkt i målområdet, skavsår, stukningar och diverse knæproblem ær væl det vanligaste.

Tar det alltså lite lugnare nu och fokuserar framførallt på att ta oss igenom. Team Nuolja kan nu æven kallas team stødstrumporna eftersom vi kør med det nu. I de hær sammanhangen har det i och før sig ett lite tuffare namn, kompressionssockar och ær mycket vanliga, hur snyggt det ær kan diskuteras.

Såg att twitter/Abisko elever børjat følja oss, kul. Ha det bra på skolan!

Har gjort nu gjort så att man inte behøver vara anvændare/medlem før att kunna heja på om man vill!

Christer

5 kommentarer:

  1. Tänkte att det var något som krånglade för er när jag såg resultatlistan. Men det är rätt, ta det försiktigt så att ni tar er igenom loppet på ett snyggt sätt. Kollade bilderna och ni får ju verkligen springa i en grym miljö. Kämpa på båda två. Imorgon ska jag köra ett "tufft" pass i Loussabacken. :)
    Heja heja. /Johan & Lisa

    SvarSlett
  2. Heja Christer och Gerold!
    Som jag skrev tidigare (men det fastnade inte på skärmen) så är väl det viktigaste att ni får delta på alla pasta-partyn som ingår i tävlingen!
    Njut av miljön, det där med placering är väl ett bonus ni får på köpet, tack vare väl utfört deltagande! ;-)
    / Tomas i storstadsträsket...

    SvarSlett
  3. Bra jobbat! Det är väl bara att köra på; "ända in i kaklet" som Tommy skulle ha sagt :-) Lycka till vidare och vi höres/ante

    SvarSlett
  4. Den här veckans mest spännande kvällsaktivietet har varit att se så ni fortfarande är kvar på resultatlistan och sen vilken plats! I går funkade inte internet... grrr >:-|
    Bra kämpat och jag håller tummarna för att ni ska fixa det - klart ni gör, men som sagt, ta det försiktigt!
    Lycka till! /Viktoria

    SvarSlett
  5. Hej Christer!

    Blev nyfiken och googlade för att se vad du har varit ute på för något. Jag är grymt imponerad!! Och som sagt, hoppas vi får se er här snart, det kanske blir Ultra Trail du Mont Blanc nästa år?!

    /Anna

    SvarSlett