onsdag 16. september 2009

Transalpin 2009

Tyvärr hade vi inte tillgång till nät de två sista dagarna på vår tur så det blev inga långa rapporter. Dag 7 var ganska lång, 35,5 km och 2100 hm samt passage av hela loppets högsta punkt, Rappen Scharte på 3012 möh. Som jag nämnde på Twitter så var stigningen riktigt brant. Just innan passet satt en man och spelade bastuba, mycket inspirerande! Innan loppet sa organisatörerna att de skulle göra allt de kunde för att alla skulle ta sig igenom och det var verkligen sant. Förutom bastubaspelaren så var de två trivsellöpare som var med varje dag för att peppa och hjälpa till. Matstationerna var riktigt bra med melon, banan, bars, bullar och sportdryck.

Auf gets! Super! Klasse!

Det var 2400 hm utför så det var inte idealiskt med den krånglande senan på smalbenet. Lutningen var inte så brant till en början så det gick ganska bra. När vi hade 1000 hm fick Gerold känning av samma sena. Sista biten var det riktigt brant. Placeringen blev 21 så återigen märkte vi att vi var mer konkurrenskraftiga när det var lite mer stigning.

Sista dagen var det något kortare, 28 km och endast 1800 hm alltså som från låkkta anhalt till Abisko via låkkta toppen till björkliden och sen över Nuoljatoppen till Abisko. Det kändes som det skulle mycket till för att vi skulle bryta men samtidigt vet man ju inte hur snabbt problem kan komma efter så många dagars löpning.

Efter en spurtuppgörelse med ett helsvenskt lag tog vi oss i mål vilket var en grym känsla. Hur smart det är att spurta efter 24 mils löpning i alperna kan man fråga sig men när Gerold skrek: Christer! Svenskarna kommer, spring för-fn så fick jag ny krafter och spurtade i mål och vi höll vår plats. Tror att vi syns på videon från dag 8. Det var grym stämning i målet med nöjda "finishers".

Det blev 25:e plats av 79 startande i mastersklassen och en 70:e plats totalt vilket vi är mycket nöjda med.

Tack för alla kommentarer och stöd. Självklart har vi kollat på Mont-Blanc men enbart Transalpine-run räcker inte för att kvalificera sig så vi får se. Pratade med en spanjor som varit med i UTMB men brutit efter 11 mil då benet svullnat och var dubbelt så tjockt jämfört med normalt. Det verkar hårt.

Kan i alla fall rekommendera Transalpine-run, bra organisation, trevlig stämning, fina turer och ordentlig utmaning.

C








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar